Havblikk 43

Byggeskikk

Havblikk 43 har åpne løsninger. Både hagestuen og hovedstuen har åpent opp til skråhimlingen, og boligen inneholder kun to soverom.

Det er brukt gran som hovedtreslag i interiøret. Noe er behandlet med hvitpigmentert Osmo, og noe er hvitmalt. Primærkledningen er den typiske vestlandskledningen; liggende, svartbeisede, rektangulære weatherboards i dimensjonen 22x173 mm.

Grunnmuren

grunnmur.jpg

Grunnmuren er en Jackon Thermomur med 50 mm innvendig påforing. Dette gir en U-verdi på 0,10 W/m2K.

Byggemetoden

byggemetode.jpg

Bærekonstruksjonen, som er i tre, er levert som konstruksjonspakke fra Optimera Byggsystemer. Det er brukt tradisjonelt bindingsverk i veggene og smalt limtre som bjelkelag og taksperrer.

Ytterveggene

YtterveggerTil ytterveggene er det benyttet 223 mm bindingsverk med 48 mm innvendig påforing. Dampsperren er inntrukket. Utvendig er det isolert med 50 mm RockVegg. Denne bryter kuldebroer effektivt og gir en energieffektiv løsning. Den liggende kledningen er 22x173 mm malt dobbeltfalset gran.

Vindsperren er Tyvek fra Isola. Isolasjonen er 300+50 mm Flex Ekstrem 33 fra Rockwool.

Med innvendig kledning gir dette en U-verdi på 0,12 W/m2K. U-verdikravet i TEK10 er 0,18 W/m2K med et minstekrav på 0,22 W/m2K.

Varme og ventilasjon

Boligen har et Flexit UNI 4 ventilasjonsanlegg. Hovedoppvarming av boligen skjer ved hjelp av vannbåren gulvvarme i alle rom. Dette anlegget benytter varmt vann fra fjernvarme. Gjenvinningsgraden på ventilasjonen er 85 %.