Pressemeldinger

Pressemelding fra Optimera

I dag åpner Nord-Europas råeste plusshus!

(Oslo, 17. september 2014): Plusshuset viser hva som er mulig med miljøteknologi som allerede er tilgjengelig på markedet. Huset forsyner ikke bare seg selv med energi. Det kan i tillegg levere til naboen, svømmebassenget eller elbilen. 

– Flere ville ha valgt miljøvennlig dersom de visste hvordan.Som markedsleder ønsker vi å vise vei i jungelen av muligheter. Vi ønsker å vise at miljøteknologi ikke er forbeholdt spesialister, men tilrettelegge for at hele bredden av byggmestere, boligprodusenter, håndverker og entreprenører i Norge skal kunne levere slike løsninger, sier adm. dir. Asbjørn Vennebo i Optimera. 

Miljøsenteret ZEB hos Sintef har utviklet løsningene i huset som Snøhetta arkitekter har tegnet. 

Hverdagen for ledere i byggebransjen inkluderer å være oppdatert på alt av forskrifter, skape lønnsomhet i en krevende konkurransesituasjon, følge opp medarbeidere og skaffe nye oppdrag blant kunder som blir stadig mer bevisste på design, kvalitet og miljø. Å skulle i tillegg opparbeide kompetanse på avansert miljøteknologi kan lett bli uoverkommelig. 

– Når kompleksiteten øker risikerer kundene våre å tape oppdrag til blant annet spesialister på miljøteknologi. Det kan vi ikke sitte stille å se på. Plusshuset skal inspirere bransjen til å satse på miljøvennlige nybygg og rehabilitering – nå og ikke i fremtiden, sier Vennebo. 

Multikomforthuset på Ringdalskogen er visnings- og kompetansesenter. Dette inkluderer opplæring, byggebeskrivelser, støttetjenester, app-er, byggevarer og dokumentasjon, samt ventilasjon og VVS fra søsterselskapet Brødrene Dahl. 

– Så lenge bedriftene følger Multikomfort-standarden, garanterer Optimera at bedriftene holder seg innenfor alle lover og regler. Vi senker terskelen så lavt at det blir lett å komme i gang. På Ringdalskogen viser vi dessuten hvor bra det kan se ut, sier Vennebo.

 

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med

140 utsalgssteder, 2000 ansatte og nærmere 7 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter

Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Byggsystemer og kjedene Montér, Trend og Byggi.

Montér er Optimeras kjedekonsept for gjør-det-selv-markedet, byggmestere og håndverkere.

Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain som har 193.000 medarbeidere

i 64 land og er Europas største distributør av byggevarer.

 

For nærmere informasjon, vennligst kontakt administrerende direktør Asbjørn Vennebo, mobil 95 26 98 25