Aktuelt

Stort engasjement på Multikomfort-konferansen 2015

Stort engasjement på Multikomfort-konferansen 2015

Optimera AS og Brødrene Dahl AS har i samarbeid definert og utviklet Multikomfort for det norske markedet de siste årene. Med stort engasjement ønsket ledelsen i begge selskaper de fremmøtte velkommen til årets Multikomfort-konferanse på Farris Bad. Formålet med konferansen er å øke kunnskapen om fremtidens energiteknologi, byggesystemer og materialer. Her skal man lære å bygge energieffektive hus med god komfort.

Konferansen foregikk i tidsrommet 17 - 18. november og rettet seg mot byggmestere og entreprenører.

 – Vi har et sterkt ønske om å gjøre det enklere for våre samarbeidspartnere å imøtekomme gjeldende bygge-krav, samtidig som konseptet legger til rette for effektive og lønnsomme byggeprosjekter, sier Stene Bergsløkken, direktør for Optimera Byggsystemer.

Grunnverdier i praksis

Multikomfort bygger på spesifikke grunnverdier og det var for anledningen hentet inn foredragsholdere som snakket om forvaltningen av disse i praksis. Den første dagen hadde Ole Petter Nyhaug et engasjerende fore-drag om forbrukertrender og forbrukeratferd. Gustav Stenbeck fra Choice snakket om miljøvalg og Heidi Pet-tersvold fra Snøhetta snakket om bokomfort i morgendagens bygg. De fremmøte fikk fine perspektiver på det faglige gjennom foredragene til Arkitekt Bengt Gunnar Michelsen, distriktssjef Torstein Pedersen i GK RØR og sivilingeniør Ole Fleet.

Deltagere på konferansen fikk alle bli med på en rundtur i det prisbelønte Multikomfort-huset i Larvik. Det var dette huset som vant Wan Awards (WAN Sustainable Buildings) tidligere i år. Her var det satt opp telt med enkel servering og levende musikk, og en fikk se på løsningene i huset og diskutere dem med andre fagfolk. Mange benyttet også anledningen til å ta noen av løsningene til nærmere ettersyn i det flotte kompetansesenteret som er i tilknytning til huset.

Moderne boligbygging og rehabilitering

Workshops var stikkordet for dag to, med støydemping, lys og godt inneklima som tema. Det ble vist til konkre-te løsninger og deltakerene fikk mulighet til å dele sine erfaringer med hverandre.

– Dette er fordelen med å samle et stort fagmiljø. Da får vi muligheten til å dele erfaringer og sparre med kunn-skapsrike og engasjerte mennesker, sier Christoffer Aas Clementz, teknisk sjef i Optimera.

Ledelsen fra begge selskaper var representert ved åpningen av seminaret, det viser at dette er noe de satser på.

– Vi ser at vi vinner priser og får internasjonal oppmerksomhet for design og løsninger. Når vi i tillegg opplever et så stort engasjement så er det klart at vi fortsetter å utdanne byggmestere og entreprenører også i fremtiden, sier en fornøyd Stene Bergsløkken.