Huset i Larvik

Multikomfort-huset i bilder

Multikomfort-huset i bilder Store vinduer mot uterommet gir inntrykk av økt areal i huset. Det skaper naturlig, god belysning inne.
Her har vi samlet et knippe bilder fra Multikomfort-huset på Ringdalskogen i Larvik. Alle bildene er tatt etter lanseringen i september 2014.

Bakside og innkjørsel

De store solavskjermerne ved vinduene i andre etasje sørger for passiv solavskjerming av soverom og bad uten at utsikten begrenses. Foran huset er det satt opp en gabionmur, en gammel byggeteknikk som bruker naturlige materialer som stein og som gir huset et røft preg.

Svømmebassenget og uterommet

Svømmebassenget er en gjenbrukt 40 fots skipscontainer, og varmes med overskuddsvarme fra solvarmeanlegget.

Uteplassen med svøemmebasseng, boder, urtehage og huset i bakgrunn 

Takflaten rommer 150 kvadratmeter PV-paneler og 16 kvadratmeter solfangere. Retning og vinkel på taket er lagt for å få mest mulig utbytte av dagslyset, og gi maksimal solenergi.

Kjøkken sett fra inngangen

En stor radiator i hver etasje sørger for oppvarming. Radiatoren kommer fra Lyngson, mens lys- og varmestyringen er levert av Schneider.

Kjøkken

Himlingene i taket er støydempende og bidrar til et behagelig inneklima. Kjøkkeninnredningen er levert av Aubo og vasken kommer fra Intra.

Kjøkken med åpne dører til teknisk rom

Husets tekniske rom er "gjemt" bak doble dører i kjøkkenet. Med kompakte løsninger blir rommet lite. Ventilasjon og varmepumpe er Nilan Compact P, mens varmesentralen er fra Oso. Alle pumper i huset er levert av Grundfos, mens Glava har sørget for teknisk isolasjon.

Trapper sett nedenfra og inngangsparti

Vannbåren varme i alle gulv i første etasje sørger for godt inneklima og god komfort. Løsningen er levert av Uponor.

Trappene sett ovenfra

Termisk masse må ivaretas og er spesielt viktig i ekstra isolerte bygg. Mursteinene er gjenbruk, og det store takvinduet sørger for naturlig dagslys.

Baderommet

Det store takvinduet gir godt og naturlig lys. Flisene er fra Bergersen, vask, toalett og badekar er levert av Villeroy & Boch, speilet er fra Alterna, dusjveggen er produsert av Porsgrund Bad og armaturer og sisterne er Grohe. Det støyreduserende avløpet er fra Pipeline.

Hovedsoverom

De ubehandlede platene i osp på soverommet regulerer fuktigheten og binder VOCer/flyktige forbindelser. Lighthouse Company har levert alt av belysning i Multikomfort-huset.

Gang andre etasje

Alle gulv i oppholdsrommene er lagt med enstavsparkett fra BOEN. Vinduene er fra Natre.

Kjetting takrenne

Alt takvann renses og akkumuleres i tanker fra Vestfold Plastindustri. Vannet benyttes blant annet til spyling i toaletter og til bruk utvendig.

Uterommet i mørket

Peis inne i huset ville ha gitt for stor varmeeffekt i forhold til behovet. Ønsket om peiskos er derfor imøtekommet med peis i uterommet som har store vindusflater mot kjøkken og stue. Legg merke til bruken av naturlige materialer i veggen, i de nederste rommene veden løs slik at den kan benyttes i peisen.

Inngangsparti ute

Jernbanesviller er brukt både som vegger i bod og under terrasseområdet. Svillene er hentet fra England, og er frie for kreosot, og eukalyptustrærne er hugget for over 100 år siden.